15 september 2023

Aanleg warmtenet van start

Maandag 18 september zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet van start gegaan in de Amstelweg.

Foto werkvak Amstelweg Hoorn

Eerste werkzaamheden zichtbaar

Al vroeg in de ochtend van 18 september kwam het uitvoerende team medewerkers van HVC en aannemer MVOI bij elkaar in de bouwkeet. Na het startsein vertrok het team richting de Amstelweg om te beginnen aan de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet. De borden voor de tijdelijke vekeersmaatregelen zijn op de juiste plekken in de wijk neergezet. Ook het werkterrein in de Amstelweg is afgezet met bouwhekken. In de komende dagen verwijdert de aannemer het straatwerk en worden er werksleuven gegraven.

Aanleg warmteleidingen

Vanaf 25 september verwachten we de eerste delen warmteleiding in de werksleuf te plaatsen. Elk leidingdeel is 16 meter lang. De leidingdelen worden aan elkaar gelast tot de juiste lengte bereikt is. Na het aanbrengen van de benodigde isolatie wordt de sleuf met zand gevuld en de bestrating weer dicht gemaakt. Meer informatie over de werkzaamheden in de Amstelweg lees je in het bericht dat we hierover geschreven hebben.

Planning

De bewoners en ondernemers in de omgeving van de werkzaamheden hebben een brief gekregen over de planning van de werkzaamheden in de Amstelweg. Met brieven en via onze werkzaamheden pagina houden we iedereen op de hoogte van de actuele werkzaamheden en planning. Ook bij de start van nieuwe werkzaamheden in andere straten in de wijk krijgt de omgeving een brief met informatie. 

Kom een kijkje nemen

Omdat in gemeente Hoorn nog niet eerder een warmtenet is aangelegd zal het voor veel mensen onbekend zijn hoe dit in zijn werk gaat. Iedereen die bij het werkgebied komt en het interessant vindt mag vanaf afstand bekijken wat er zoal gebeurt.

Om het veilig te houden voor bezoekers en medewerkers zijn er wel een aantal regels. We vragen iedereen om het werkterrein niet te betreden en buiten de hekken te blijven. Ook moeten de tijdelijke verkeersmaatregelen en aanwijzingen van medewerkers altijd worden opgevolgd. Daarnaast mag het werkverkeer niet gehinderd worden. We hopen dat alle bezoekers hier begrip voor hebben en medewerking aan geven.

Op een later moment dit jaar organiseren we nog een feestelijk moment voor bewoners en andere ge├»nteresseerde. Daarbij vertellen we meer over de werkzaamheden. Meer informatie hierover volgt nog.  

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden of andere vragen over het warmtenet? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Omgevingsmanager. Dat kan via de knop onderaan dit bericht. 

Contact warmtenet Hoorn

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Hoorn of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag