19 juli 2023

Terugblik inloopmoment werkzaamheden Amstelweg

Op dinsdag 18 juli was er een inloopmoment voor bewoners en ondernemers in de omgeving van de geplande werkzaamheden in de Amstelweg. Lees hier een terugblik op deze middag. 

Foto inloopmoment 18 juli Kersenboogerd Hoorn

inloopmoment

Vanaf 4 september starten in de Amstelweg de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet. Bewoners en ondernemers in de omgeving van de werkzaamheden hebben hier meer informatie over ontvangen in een brief. Omdat het werk direct na de zomervakantie van start gaat, hielden we op dinsdag 18 juli een inloopmoment in het Wijkcentrum Kersenboogerd. Iedereen die meer wilde weten over de werkzaamheden en wat hier straks van te merken is, was welkom om tussen 15.00 uur en 19.00 uur binnen te lopen.

goede gesprekken

Met een team van medewerkers van HVC, Intermaris en gemeente Hoorn zijn we in gesprek gegaan met bewoners uit verschillende delen van de wijk. Er is gesproken met bewoners die in de directe omgeving van het werkgebied wonen. Zij uitten hun zorgen over de omleidingsroute en het met de auto verlaten van enkele delen van de wijk. Een waardevolle terugkoppeling die ervoor zorgt dat we de gekozen omleidingsroute opnieuw zullen beoordelen. Ook zijn er vragen beantwoord over de werking van het warmtenet, de tijdelijke warmtevoorziening en de uiteindelijke warmtebron. 

Door Intermaris is met enkele huurders gesproken over wat een toekomstige aansluiting op het warmtenet voor hun betekent. Dit waren vragen over de planning, de woning aanpassingen maar ook over vergoedingen en woonlasten.

Medewerkers van de gemeente zijn met bewoners in gesprek geweest over wat er zoal in de Kersenboogerd en in Hoorn gebeurt. Er waren ook enkele woningeigenaren die meer wilden weten over de stappen die ze kunnen zetten voor het verduurzamen van hun woning.

Succesvolle middag

Ondanks dat het inloopmoment niet heel druk bezocht is, zien we het toch als een succesvolle middag. We hebben met enkele bewoners persoonlijk kennis gemaakt en zijn meer te weten gekomen over wat er speelt en leeft in de buurt. Dit helpt ons straks als we voor de aanleg van het warmtenet in de wijk aan het werk zijn.

Vragen?

Was je niet in de gelegenheid om bij het inloopmoment langs te komen en heb je vragen over de werkzaamheden of andere vragen over het warmtenet? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Omgevingsmanager. Dat kan via de knop hieronder.

Contact warmtenet Hoorn

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Hoorn of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag