Uitloop werkzaamheden Amstelweg

De werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet in de Amstelweg lopen uit. Lees hieronder wat dit betekent.

Foto aanleg warmtenet Amstelweg Hoorn

Uitloop werkzaamheden Amstelweg

Door onverwachtse situaties bij de aanleg van het warmtenet in de Amstelweg lukt het niet om de werkzaamheden voor de kerstvakantie af te maken. Dit heeft de volgende gevolgen:

  • De Amstelweg blijft ter hoogte van Pergola 37 t/m 44 en Messing 1 t/m 12 nog afgesloten voor verkeer.
  • Tussen Pergola 29 t/m 36 en Messing 13 t/m 29 gaat de Amstelweg open voor verkeer. Dit deel van de straat kan in- en uitgereden worden via de Geulweg.
  • Een zo groot mogelijk aantal parkeervakken zal weer te gebruiken zijn.
  • Het parkeerterrein aan de Pergola is alleen bereikbaar via de tijdelijke in- en uitrit. De in- en uitrit aan de kant van de Amstelweg blijft nog dicht.
  • Het parkeerterrein aan de Messing is weer bereikbaar via de in- en uitrit aan de kant van de Amstelweg.
  • Auto’s worden omgeleid via een route door de Rijnweg, Geulweg en Groef. Via een route door de Veranda en de Gording worden fietsers omgeleid. Met verkeersborden staan de afsluitingen en omleidingen voor auto’s en fietsers aangegeven.

Planning vervolg werkzaamheden

Vanaf maandag 8 januari t/m begin maart 2024 gaat aannemer MVOI in onderstaande werkvakken de warmteleidingen aan elkaar vast maken. Daarna herstellen zij de bestrating en kan de hele Amstelweg weer open voor verkeer.

  • Werkvak Pergola 37 t/m 44.
  • Werkvak Messing 1 t/m 12.

Ophalen afval

Omdat de Amstelweg niet volledig bereikbaar is, kan de vuilniswagen niet goed de straat in- en uitrijden. Daardoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Daarom zal voor het ophalen van afval de tijdelijke situatie blijven gelden. De afvalbakken kunnen op de ophaaldag op de tijdelijke aanbiedplaatsen neergezet worden. De locaties staan aangegeven met borden.

Langer overlast

Wij vinden het vervelend dat het niet lukt om de hele Amstelweg voor de kerstvakantie bereikbaar te maken. Samen met aannemer MVOI, de gemeente Hoorn en de verkeersdeskundige hebben we naar de beste en meest veilige oplossing gezocht. We hopen op deze manier de (parkeer)overlast voor de buurt te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking.

Contact warmtenet Hoorn

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Hoorn of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag