22 september 2023

Terugblik informatiemarkt Patio en Pergola

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september was er een informatiemarkt voor bewoners van Patio en Pergola. Regen en wind weerhielden bewoners er niet van om langs te komen bij de informatiemarkt om meer informatie op te halen over de renovatie van hun woning. Lees hier een terugblik op deze middagen.

Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn

Voorbereid op de toekomst 

De huurwoningen worden voorbereid op de toekomst door onder andere beter te isoleren, glas te vervangen en van het aardgas los te koppelen. De woningen worden aangesloten op het nieuw aan te leggen warmtenet in centrumgebied Kersenboogerd. De eerste werkzaamheden hiervan zijn zichtbaar in de wijk, nu de Amstelweg is afgesloten voor de aanleg van warmteleidingen.

Informatiemarkt

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september vond er een informatiemarkt plaats voor de bewoners van Patio en Pergola. Vanaf 2024 worden 293 huurwoningen aangesloten op het warmtenet. Tijdens de informatiemarkt konden bewoners in gesprek met medewerkers van de verschillende partijen die betrokken zijn bij de werkzaamheden in de wijk en in de woningen. Ondanks het minder goede weer bezochten ruim 90 bewoners de informatiemarkt en de modelwoning.

Modelwoning

In de modelwoning op Patio 115 was het een drukte van belang. Hier konden bewoners de aanpassingen in hun woning bekijken. Zo was er een warmte-unit te zien, die vervangt straks de cv-ketel. Bewoners stappen ook over op elektrisch koken. De verschillende typen kookvoorziening en bijbehorende pannenset waren aanwezig.

In gesprek met bewoners

Op het grasveldje tussen Patio en Pergola waren medewerkers van Intermaris, Sungevity en HVC aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan over de verschillende onderdelen van werkzaamheden. Door de aanwezige tenten en luifels kon gelukkig droog worden gestaan. In een ontspannen sfeer zijn prettige gesprekken gevoerd. Bezoekers waren ge├»nteresseerd in de werking van het warmtenet en hoe de werkzaamheden in de wijk worden gepland. Omgevingsmanager Nicoline en projectleider Johan hebben samen met energiecoach Brenda de bewoners uitleg gegeven over alles wat met de aanleg en de aansluiting op het warmtenet van belang is.  
Ook voor vragen over afvalscheiden waren bewoners aan het goede adres bij HVC. Afvalcoach Aurelly ging in gesprek over dumpingen in de wijk het belang van het scheiden van afval.

Extra bezoeken aan wijk gepland

Bewoners die niet bij de informatiemarkt of modelwoning langs zijn geweest, krijgen op korte termijn alle informatie nog eens via e-mail toegestuurd van Intermaris. Ook plant Intermaris extra bezoeken aan de wijk om met meer bewoners in gesprek te komen.

Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_2
Close
Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_2
Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_3
Close
Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_3
Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_4
Close
Informatiemarkt Patio, Pergola Hoorn_4

Contact warmtenet Hoorn

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Hoorn of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag